Vergunning en meldplicht

Wil je na 1 juli jouw woning verhuren aan toeristen? Dan moet je per 1 juli 2020 een vergunning aanvragen.

Dit is vanaf 1 juli (niet eerder) te doen via deze site van gemeente Amsterdam. De vergunning kost €45,- en is geldig tot en met 31 maart 2021. Naast de vergunningplicht moet je ook iedere keer dat de woning verhuurt wordt, dit melden bij de gemeente . Dit kan via de volgende site van gemeente Amsterdam.

Voor iedereen die zijn of haar woning na 1 juli 2020 wilt verhuren, adviseren wij om z.s.m. een vergunning aan te vragen. Gemeente Amsterdam heeft aangegeven dat zij tot 1 augustus 2020 alleen een waarschuwing geven, aan vakantieverhuurders die nog geen vergunning hebben en de vakantieverhuur niet hebben gemeld.  (Op voorwaarde dat zij zich aan de voorwaarden en voorschriften van vakantieverhuur in Amsterdam houden.)

Wanneer je op 1 augustus geen vergunning hebt maar je woning toch verhuurt, krijg je een boete van €20.750,-. Voor het niet melden van vakantieverhuur staat een boete van €6.000,-. Houd je je niet aan de voorwaarden voor vakantieverhuur dan kan je een boete krijgen van €20.750,- Deze bedragen zijn dus niet mis, dus vraag vanaf morgen gauw een vergunning aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *