Je woning verhuren op Airbnb?

Wil jij graag jouw woning op Airbnb verhuren maar heb je twijfels?

Het verhuren van jouw woning kan al snel zorgen voor honderden euro’s extra op je rekening. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er in Amsterdam inmiddels ruim 14.000 woningen worden verhuurd. Wetende dat wanneer je tijdens jouw afwezigheid toch geld verdient, is een extra fijne bijkomstigheid. Maar niet iedereen vindt het een prettig idee dat er anderen op jouw bank zitten, of verblijven in jouw woning waar kostbare spullen in staan.

We zetten eerst wat voor en nadelen van het verhuren van jouw woning op een rij.

Voordelen:

  1. Je verdient er makkelijk en goed geld mee
  2. Het verhuren van je woning is erg makkelijk
  3. Als je eenmaal weg bent, heb je er geen omkijken naar
  4. Je leert mensen en culturen kennen van over de hele wereld
  5. Airbnb beschermt zijn verhuurders
  6. Je biedt (vaak) meer ruimte en sfeer aan dan een hotelkamer
  7. Het is persoonlijker en authentieker

Nadelen:

  1. Het is altijd mogelijk dat er iets stuk gaat in je woning
  2. Je moet aan bepaalde regels voldoen
  3. Je weet nooit helemaal zeker wie je in huis haalt

 

Hoe bied ik mijn woning aan?

Jij (of wij) maakt een account aan op Airbnb en hierin geef je aan wat jouw woning te bieden heeft. Je woonoppervlakte en de data waarop je wilt verhuren. Vervolgens plaats je foto’s, beschrijf je jouw woning en de buurt waarin je woont en tenslotte bepaal je de prijs per nacht. Staat jouw advertentie eenmaal online, krijg je bij elke boekingsaanvraag een mailtje en melding in jouw Airbnb app.

Wie huurt mijn woning?

Je hebt geen zin in overlast en liever ook geen feestjes in jouw woning. Het is dus belangrijk dat jij goede gasten in jouw woning krijgt. Wij geven altijd als tip om alleen klanten aan te nemen die al positieve recensies hebben. Daarnaast is het van belang dat zij verschillende verificaties op hun profiel hebben staan. Je kan natuurlijk ook altijd over en weer berichten met je gasten en kijken welk vlees je in de kuip hebt. Geef duidelijk aan wat voor soort huurders je graag in jouw woning ontvangt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je maximaal 1 en/of 2 gasten wilt ontvangen.

Je moet er op vertrouwen dat jouw gasten zich netjes en naar behoren zullen gedragen. Het kan altijd een keer misgaan, maar in de meeste gevallen verloopt een boeking altijd naar behoren.

Aanpak van het verhuren

Wil je het goed aanpakken en voor de 5-sterren reviews gaan? Hier enkele tips, hoe je het beste jouw woning kan verhuren.

Maak je woning ‘hufterbestendig‘

Laat nooit waardevolle spullen in beeld liggen. Probeer deze altijd achter slot en grendel te hebben, of buiten je woning op te slaan. Zorg er ook voor dat er geen contant geld aanwezig is in de woning. Ben je gehecht aan dat schilderij van je oma? Haal deze dan van de muur.

Praktische zaken

Hoe komt een gast bij jouw woning? Beschrijf dit vooraf altijd in het contact wat je hebt met je gasten. Wat is het Wi-Fi wachtwoord, mag er binnen gerookt worden en hoe werkt een combi magnetron? Zorg ervoor dat je dit soort praktische zaken ergens beschreven hebt.

Waar zit jij op te wachten als jij een woning zou huren? Een föhn doet het vaak erg goed, daarnaast wil een gast altijd graag gebruik kunnen maken van Wi-Fi. Je hebt zelf misschien kostbaar servies, haal dan bijvoorbeeld bij IKEA een goedkope set voor je gasten. Zorg ervoor dat er altijd borden, bestek en glazen aanwezig zijn. Daarnaast is een vaatdoekje ook altijd handig, mocht er een glas drinken omgaan bijvoorbeeld.

Je bent niet verantwoordelijk voor boodschappen in huis, maar je kan altijd koffie en thee aanbieden. Leg daarnaast altijd even één of twee wc-rollen in het toilet en zorg voor een schone vuilniszak in je afvalbak.

Zorg ervoor dat jouw woning schoon is
Er is niets fijner dan ‘thuiskomen’ in een schoon appartement. Je scoort geen punten wanneer er nog vuilnis in de afvalbak zit of haren in het doucheputje. Mocht je geen tijd hebben voor een goede schoonmaak, geef deze dan gerust uit handen. Het is erg vervelend wanneer een gast zelf moet gaan schoonmaken, of achteraf een slechte review schrijft.

Zorg voor opbergruimte

Veel toeristen zullen uit hun koffer leven, maar iemand die langer verblijft zal graag kleding willen neerleggen of ophangen. Een paar plankjes en/of een kledingrek zal al erg fijn zijn.

Doe eens iets extra’s 

Het is extra leuk voor een gast wanneer er net iets extra’s is gedaan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een extra deken in de slaapkamer, shampoo in de badkamer, verse bloemen in huis, een flesje wijn bij ontvangst, iets  ‘typical dutch’ op tafel of een welkoms cadeautje. Dit zal ook goed zijn voor je reviews. Gasten worden hier vaak erg enthousiast van.

Breng de buren op de hoogte

Zorg ervoor dat jouw buren weten dat jouw woning verhuurd is. Geef de buren eventueel ook je telefoonnummer zodat ze je kunnen bellen wanneer er iets is. Voor jezelf en voor hen een extra fijn gevoel.

Geen tijd of zin om dit alles zelf te doen? Wij regelen alles omtrent de verhuur van jouw woning. Neem gauw vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *