Hoe word ik een 5 sterren host op Airbnb?

Wil jij je Airbnb profiel een boost geven?

Of je nu net komt kijken als host, of al de enige ervaring hebt. De tips die wij je hieronder geven, helpen je de kans te vergroten op 5-sterren reviews.
Heb je hier zelf geen zin en/of tijd voor? Neem contact met ons op en wij nemen jou deze zorg uit handen.

 

1. Heb altijd 5-sterren contact met je gasten

Zorg ervoor je dat altijd zo snel mogelijk reageert op een aanvraag. Vaak zijn mensen op zoek naar een verblijf en zitten dan al in the mood om iets te boeken. Hoe sneller jij reageert hoe eerder zij weten of je woning beschikbaar is. Daarnaast staat het ook netjes om snel te antwoorden. Airbnb geeft je hier ook credits voor, zo kan je door snel te reageren met je responsgraad 100% scoren. Heb jij deze score niet op 100% staan, laat je toch een mindere indruk achter. Probeer dus wanneer mogelijk altijd binnen een uur te reageren.

Laat een goede indruk achter, stel vragen aan je gasten en vraag of je nog ergens mee van dienst kan zijn. Een goede communicatie zorgt voor een goede indruk en tevens een stukje vertrouwen wat je met elkaar opbouwt.
Wanneer er een boeking gedaan is, vraag dan altijd even aan je gasten of alle vragen beantwoord zijn.

Houd ook contact met je gasten tijdens het verblijf. Vraag bij een langer verblijf na een paar dagen nog eens of ze nog iets nodig hebben.
Zorg er daarnaast voor dat je te alle tijden telefonisch bereikbaar bent en zij ook weten dat je dit bent.

 

2. Ontvang je gasten in een schone en hygiënische woning

Er is niets fijner dan binnen komen in een schone, frisse en opgeruimde woning. Zorg voor een opgemaakt bed, voorzien van schone lakens en een dekbedovertrek. Leg een paar schone handdoeken klaar en bied eventueel wat shampoo en/of toiletartikelen aan. Leg daarnaast een schone handdoek, theedoek en vaatdoek voor in de keuken klaar.
Misschien kan je daarnaast nog verse bloemen in je woning neerzetten?

 

3. Zorg voor een warm welkom

Zorg ervoor dat je gasten weten waar ze moeten zijn. Misschien kan je ze vooraf al advies geven over hoe ze het beste bij je woning kunnen komen. Bijvoorbeeld met het OV of een taxi. Dit scheelt hen weer wanneer ze dit niet hoeven uit te vogelen in een ander land met waarschijnlijk geen wifi binnen handbereik.
Als ze er eenmaal zijn, geef ze dan een warm welkom. Wees gastvrij en laat je gasten zich thuis voelen. Geef ze een rondleiding door je woning en vraag naderhand even of alles duidelijk is en ze genoeg informatie hebben.

 

4. Kom altijd je beloftes na

Deze is heel simpel! Zorg er voor dat je transparant bent met wat je aanbiedt. Er is niets vervelender voor je gasten dan dat zij iets verwachten en dit niet aanwezig is. Het zijn soms kleine dingen, die voor reizigers van groot belang zijn.

Hulp nodig met je advertentie? Wij kunnen voor een wervende en eerlijke advertentie zorgen. Zie hier een overzicht van onze Airbnb verhuur hosting diensten.

 

5. Maak je gasten wegwijs in de buurt

Misschien zijn je gasten er niet altijd voor een weekendje of vakantie, maar voor school of werk. Dan nog zijn ze vaak altijd wel op zoek naar dingen die er te doen zijn. Denk daarbij aan evenementen, musea en/of leuke (eet)tentjes, bezienswaardigheden.
Extra leuk om een soort van “survival kit/guide” van jouw wijk en/of Amsterdam neer te leggen. Het is ook altijd leuk om ze persoonlijk tips uit de buurt te geven, wie kent deze tenslotte beter dan jijzelf. Daarnaast kan je natuurlijk ook enkele algemene bezienswaardigheden van Amsterdam benoemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Rijksmuseum en/of Anne Frank huis.

 

6. Doe eens iets extra’s

 

 

Voor gasten is het altijd leuk om binnen te komen en er een presentje voor ze klaar ligt. Denk bijvoorbeeld aan stroopwafels “typical Dutch”, of een leuk briefje waarop ze je welkom heet. Het is net dat kleine beetje extra wat voelt als “thuiskomen.”

Daarnaast kun je ervoor kiezen om thee en/of koffie aan te bieden. Dit kost een paar euro, maar kan er wel voor zorgen dat je gasten zich thuis voelen.

 

 

7. Schrijf een review

Schrijf zelf altijd een review nadat je gasten vertrokken zijn. Het is altijd fijn om als Airbnb gast reviews te hebben voor een eventuele volgende boeking elders. Daarnaast kan je zo ook anderen laten zien of jouw gast een goede gast is, of misschien in het ergste geval niet aan te raden is voor een ander.
Daarnaast vergroot je hiermee je kans dat de ander ook een review voor jou schrijft.
Mocht je van je gasten tips en/of feedback terug krijgen in een review of persoonlijk bericht, doe er dan iets mee. Jijzelf ziet dingen in je woning soms anders, dan dat je gasten dit doen. Hierdoor vergroot je de kans dat je volgende review des te beter is.

Kijk ook eens naar deze blog met meer tips over hoe je op een veilige manier met Airbnb je woning kan verhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *