Hoe voorkom ik overlast?

Met de zomer voor de deur, zal de overlast in de stad Amsterdam toenemen. Wil jij jouw 60 dagen goed besteden zonder dat de buren hier last van hebben? Wij geven hier een aantal tips, hoe jij er als Airbnb host voor kan zorgen dat je dit voorkomt.

Buren inlichten

Wij adviseren altijd om de buren te informeren over je verhuurplannen. Op die manier komt het voor geen van de betrokken partijen als verrassing wanneer er zich iets afspeelt en voorkom je vervelende situaties.

Huisregels

Neem geluidsoverlast altijd mee in je huisregels. Wij geven zelf in onze huisregels altijd aan dat we blij zijn met onze buren en we verwachten dat onze gasten hen ook met respect behandelen. Daar hoort o.a. bij dat ze niet luidruchtig zijn. Tevens mogen de gasten ook geen extra gasten van buitenaf meenemen naar de woning.

Balkon/tuin/dakterras

Veel woningen in Amsterdam kennen een buiten, deze grenst echter vrijwel altijd aan die van de buren. Uiteraard willen jouw gasten met mooi weer buiten zitten, of gebruiken zij die ruimte wanneer er binnen niet gerookt mag worden. Vraag je gasten om na 22:00 niet meer hardop te praten, maar te fluisteren. Verzoek je gasten ook om geen soft drugs te gebruiken in de tuin of op het balkon. Het is voor niemand fijn om in een blow lucht te zitten.

Gedeelde entree

De meeste appartementen in Amsterdam zijn vrij gehorig en niet alle woningen zijn goed geïsoleerd. Geef jouw gasten aan dat ze de koffers optillen bij binnenkomst. Vraag ze ook of ze niet luidkeels door het trappenhuis willen lopen na bijvoorbeeld een avondje uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *