Hoe verhuur ik op een veilige manier mijn woning via Airbnb?

 

Ik wil mijn woning via Airbnb gaan verhuren, hoe weet ik nu of mijn gasten betrouwbaar zijn?

Je krijgt een nieuwe aanvraag en wil graag weten of je eventuele nieuwe gast betrouwbaar is? Logisch!
Gelukkig biedt Airbnb verschillende mogelijkheden om te zien of je gast betrouwbaar is. Zo kan iedere gebruiker (host of gast) verificaties toevoegen op Airbnb. Hiermee kunnen je gasten al een stukje vertrouwen bij je winnen. Zo kan een gast zijn telefoonnummer, e-mailadres, of zelfs een ID-bewijs laten verifiëren. Daarnaast is het mogelijk een Airbnb account te koppelen aan je Facebook, LinkedIn, of Google account, waardoor je nog meer zekerheid hebt over het bestaan van je gast. Haal er dus je voordeel uit wanneer een gast enkele verificaties toegevoegd heeft. Hoe meer verificaties, hoe meer er bekend is over je eventuele gasten en hoe groter de kans is dat eventuele schade te verhalen is.

Zonder verificaties neem je een risico wanneer je een reservering accepteert. Je weet dan vrijwel niets over een persoon en of deze daadwerkelijk wel bestaat. Wij adviseren om in de eerste plaats gasten aan te nemen die verificaties toegevoegd hebben. Wanneer gasten geen geverifieerde gegevens hebben dan kan je altijd vragen of zij deze kunnen toevoegen. Wanneer zij dit niet willen, heb je een teken om aan te nemen dat er misschien iets niet klopt.

 

Beschikt je nieuwe gast over recensies?

Verder kan je kijken of je gast al enkele recensies heeft. Hieruit kun je opmaken wat voor persoon een gast is en hoe hij zich gedragen heeft tijdens een verblijf bij een andere Airbnb verhuurder. Het hoeft niet per se slecht te zijn wanneer iemand nog geen recensies heeft. Het kan ook zijn dat iemand nieuw is en jouw verblijf voor hen de eerste keer is. En hoe fijn is het dat je dit over de app aan je eventuele gasten kan vragen?! Het is sowieso goed om vooraf contact te hebben met je gasten, hierdoor krijg je vaak toch een beter beeld van een persoon. Gaan al je alarmbellen af of vertrouw je het niet, dan kan je het beste de reserveringsaanvraag niet accepteren. Niets is fijner dan je woning met een gerust hart achter kunnen laten.

BnBBeheerder screent standaard zorgvuldig de verificaties en recensies van gasten, zodat je je woning met vertrouwen achter kunt laten. Meer weten? Lees hier meer over onze Airbnb verhuur hosting diensten.

 

Hoe laat ik het contact verlopen?

Wij drukken je graag op het hart om het contact met je gasten zoveel mogelijk via de Airbnb website of speciale mobiele app te laten verlopen. Hierdoor sta je meer in je recht, mocht er onverhoopt toch iets niet goed gaan met de overeenkomst die jullie hebben gesloten. Voor Airbnb is het onmogelijk om je te helpen wanneer er offline dingen afgesproken zijn waarvan zij geen bewijs hebben. Daarnaast biedt Airbnb de mogelijkheid om meerdere telefoonnummers in te voeren en alle berichten ook via sms te ontvangen. Zo kan bijvoorbeeld ook je partner/vriend/kennis zijn of haar nummer invoeren en berichten ontvangen per sms. Hiermee heb je een snelle mogelijkheid om contact te leggen met je gasten.

 

Hoe verloopt de betaling?

Gasten betalen niet (nooit!) aan de bewoner zelf, maar aan Airbnb. Zij beheren jouw vergoeding, totdat je gast daadwerkelijk gearriveerd is. Vaak wordt er op de eerste dag van het verblijf uitbetaald. Je ontvangt hierover een mailtje van Airbnb. Wanneer een gast het bedrag niet overmaakt aan Airbnb, keuren zij de aanvraag niet goed. Je wordt door Airbnb op de hoogte gehouden wanneer een betaling niet gedaan is. Wanneer een gast niet binnen 24 uur reageert, dan annuleert Airbnb de boeking. Ook hierover word je op de hoogte gehouden, niets om je over druk te maken dus.

 

Ben ik verzekerd als mijn gast schade maakt?

Je bent bij Airbnb gedekt tot €800.000 schade in je woning. Ook wel een verhuurders garantie genoemd. Het volgende wordt daarin niet gedekt:

  • contant geld en waardepapieren
  • huisdieren
  • persoonlijke aansprakelijkheid
  • gedeelde of gemeenschappelijke ruimtes

Wij geven daarom ook altijd de tip om persoonlijke spullen veilig op te slaan en geen contant geld of waardepapieren achter te laten in de woning. Naast de verhuurders garantie van Airbnb beginnen ook verzekeraars te beseffen dat de deeleconomie een gat in de verzekeringsmarkt heeft geschapen. Nationale Nederlanden biedt
daarom per 1 januari 2015 een inboedelverzekering aan die een standaard dekking heeft voor Airbnb-verhuur. Brand-, water- en stormschade is bij deze polis ook gedekt wanneer de polishouder zijn woning maximaal twee maanden per jaar verhuurt. Ook Centraal Beheer Achmea bied dit inmiddels aan. Het ziet er naar uit dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen bezig zijn met een dergelijke polis.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd hoe wij als BnBBeheerder handelen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *