Koningsdagactie verhuur woning Airbnb

Waar in Amsterdam kleur jij oranje Koningsdag?

De paasdagen zijn inmiddels achter de rug en Koningsdag staat alweer voor de deur. 26 en 27 April 2016 kleurt onze hoofdstad Oranje. Dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een feestje. Met een oranje tompouce, een oranje outfit en een goede sfeer, heb je gegarandeerd hét recept voor een gezellige Koningsdag te pakken. Weet je nog niet wat je wilt gaan doen? Heb jij gasten in je woning die je een Nederlandse ervaring rijker wilt maken? Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet, over wat er te doen is in Amsterdam. 

Feestbeesten opgelet! 

Ben jij een echt feestbeest en kan je niet wachten tot het Koningsdag is? Voor jou is Koningsnacht bedacht! Je kan de avond voor Koningsdag al terecht voor een feestje. En het mooie is, je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Doe gerust een polonaise met teveel biertjes in je hand. Alles kan en alles mag. Vrijwel alle kroegen en clubs in Amsterdam zijn geopend en hebben zin in een feestje. Zorg je er wel voor dat je nog een beetje fit bent op Koningsdag zelf?

 

Foodies 

Zoals altijd met Koningsdag is er overal eten. We kunnen en mogen weer ongegeneerd eten. Uiteraard begin je de dag in de ochtend met een oranje tompouce. Vervolgens struikel je de rest van de dag op elke hoek van de straat over de kraampjes met vorstelijk eten. Zin in een borrel? De Noordermarkt en de Utrechtsestraat zijn gezellige straten om te borrelen!

Koopjesjagers

Koningsdag staat ook wel bekend om het afstruinen van een (vrij)markt. Koopjes op de kop tikken, of je oude inboedel eens verkopen? Bij deze alle vrijmarkten op een rij voor de “die hard” koopjesjagers onder ons. Iedereen mag zijn spullen vanaf 06:00 in de ochtend aanbieden, dus je kan Koningsdag vroeg beginnen.

Grachtgangers 

 

Geniet mee vanaf de grachten of vanaf de kade. Duizenden feestvierders zijn op de grachten van Amsterdam te vinden. Iedere gracht zit vol met oranje boten, voorzien van muziek en gezelligheid. Sta je ook op een boot maar heb je geen wc aan boord en is de nood hoog? Er zijn speciale plasboten waar je kan aanmeren. (Echt overal is aan gedacht!) Wil je graag meegenieten van deze sfeer? Het Amstelveld is langs de grachten en staat altijd vol met mensen die wel zin hebben in een feestje.

Festivalgangers

Ben jij een echte festivalganger? Of wil je dit jaar eens een festival bezoeken? Wij hebben alle festivals in Amsterdam voor je op een rij gezet.

Trouwe Koninginnedag aanhangers

Geen zin om dure kaartjes te kopen voor een festival? Geen boot ter beschikking? Maar wel zin in een feestje?!  Er zijn verschillende gratis activiteiten waar je terecht kan. Zoals hier boven al is gezegd, is het Amstelveld er 1tje van. Daarnaast is er zoals elk jaar ook weer een gezellig buitenfeest bij het Homomonument. (Westerkerk) Daarnaast organiseren PLAK, Disco Dolly en Hannekes Boom een leuk gratis feestje, Hannekes Kroon. Kan jij nog niet wennen aan Koningsdag en wil jij ouderwets terug naar koninginnedag? Met “Terug Naar Toen blijft Koninginnedag, daar waar het hoort: in de stad, gezellig en gratis! Iedereen gaat daar uit zn dak in het midden van de stad op een plein.

These Guys Kingsday is ook een leuke optie. Dit zal plaats vinden tussen de kleurrijke containers van de ‘rauwste’ buitenlocatie van Amsterdam, de NDSM Treehouse. Wat daar ook plaats vindt is NDSM Vrijhaven. Laat je verrassen en ga op ontdekkingstocht. In iedere hoek van de NDSM-werf zal er iets te beleven zijn. Voor jong en oud, van grote tot kleine feestjes, allemaal met een eigen karakter en eigen twist. Gratis en voor niets.

Rustzoekers

Hoef jij niet perse naar een feestje en wil je de drukte van de stad ontvluchten? Dan is het bezoeken van een museum een goede optie. Helaas zijn de meeste in Amsterdam gesloten tijdens Koningsdag, maar sommige zijn gelukkig wel te bezoeken. Wij zetten ze hier voor je op een rij:

  • Rijksmuseum
  • Van Gogh Museum
  • Stedelijk Museum
  • Het Anne Frank huis
  • Artis Zoo
  • Hortus Botanicus

 

Kinderactiviteiten 

Vier jij koningsdag met kinderen? Vaak trekken ouders met kinderen richting het Vondelpark. Daar is wederom veel te doen voor kinderen, maar er zijn door heel Amsterdam echt super veel activiteiten voor de kleintjes onder ons georganiseerd. Tevens is het er ook het Bredewegfestival in Oost. Dit is voor jong en oud, met o.a. muziek optredens, theater en opera voorstellingen. 

Ps: Vergeet je zonnebril (de kans op een zonnesteek is aanwezig) en/of poncho niet (je regent zeiknat). Een middenweg bestaat er namelijk niet op Koningsdag. 

Wil jij een extra zakcentje verdienen? Verhuur tijdens Koningsdag jouw woning met Airbnb. Neem gauw contact met ons op en wij nemen alle service voor je uit handen!

Lang leve de Koning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *